Torta od banana

Patišpanj

5 jaja

8+6 kašika šećera 

2 kašike brašna

0.5 l mleka

1 kg banana

2 dl ruma

Kore

Ispeći patišpanj-koru dovoljno debelu da može da se iseče na dva dela.

Fil

5 žumanaca, 8 kašika šećera, 2 kašike brašna pomešati i u to dodati 0.5 l mleka i to kuvati na pari dok se ne zgusne.

Banane

1 kg banana iseckati na kolutove i pomešati ih sa 6 kašika šećera, pa to preliti sa 2 dl ruma i ostaviti da stoji dok ne pusti vodu.

Ispečeni patišpanj preseći na dva dela i filovati: red banana, red fila. 

Kada torta bude nafilovana, preko nje staviti šam od 5 belanaca

Sviđa vam se?
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Ostavite nam komentar
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x