Teleća čorba

Sastojci

1 glavica crnog luka

Šargarepa

Paškanat

Celer

1,5 kg teletne

1 kašika kajmaka

Biber

So

Vegeta

4 kašike brašna

Peršunov list

4 belanca

4 žumanca

U šerpu od 1,5 l naseckati na kockice luk, šargarepu, paškanat i celer i to prodinstati.

Odvojeno prokuvati teletinu, isečenu isto na sitne kockice.

Kada je teletina kuvana, u lonac dodati dinstano povrće i još malo kuvati. Dodati kajmak, so, biber i vegetu po ukusu.

Posebno na ulju izdinstati izrendanu šargarepu i u to dodati brašno. To sipati u čorbu, a može i da se doda malo griza. Dodati i peršunov list.

Kada je čorba kuvana, skloniti je sa vatre i sačekati da se malo ohladi (oko ½ h).

Umutiti prvo belanca pa žumanca i to sve dodati u čorbu.

Sviđa vam se?
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Ostavite nam komentar
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x