Rolat-torta

Kora

4 jaja

4 kašika šećera

4 kašika brašna

Malo kafe


Odvojiti belanca i žumanca i prvo žumanca dobro umutiti sa šećerom.

U tu masu dodati dobro umućena belanca.

To sve lagano dobro umešati i dodati brašno. Od ove mase odvojiti 2 kašike i dodati malo kafe.

Masu bez kafe staviti u podmazan pleh i peći, a masu sa kafom posebno ispeći pa iseći na kockice i poređati kasnije kroz sredinu fila.

Fil

1 kesica pudinga od vanile

200 g margarina

200 g šećera u prahu


Puding od vanile skuvati čvrsto i ostaviti ga da se ohladi.

U ohlađeni puding dodati prethodno umućeni margarin sa prah-šećerom.

Tu masu namazati preko kore, zajedno sa kockicama i umotati u rolat.

Preliv

3 štangle čokolade za kuvanje

Malo putera ili margarina

Rastopiti čokoladu i u nju dodati malo margarina ili putera.

Preliti rolat ovim prelivom dok je vruć.

Sviđa vam se?
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Ostavite nam komentar
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x