Puž-torta

Sastojci

3+4  jajeta

3+4+6 kašike šećera + 200g šećera

3 kašike mlevenih oraha + ¼ kg oraha

1 kašika kakaa

1 + 2 štangle čokolade za kuvanje

½+3+5 kašike brašna

¼ l vode

1 limun

½ l mleka

4 vanilin šećera

250 g putera

50 g + 6 kašika prah šećera

Kore

Peku se tri kore: Prvo ispeći 2 okrugle kore od 3 jajeta, 3 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašike kakaa, 1 štangle rendane čokolade i ½ kašike brašna. Ovo peći NEČITKO 

Treća kora se peče u četvrtastom plehu od 4 jaja, 4 kašika šećera i 3 kašike brašna.

Preliv za kore

¼ l vode, 6 kašika šećera i sok od 1 limuna prokuvati i dobro ga ohladiti. Njime preliti potom sve kore, pre nego što se počne filovati.

Beli fil

Od ½ l mleka pola odvojiti na stranu i u njemu, tako hladnom, razmutiti 5 kašika brašna.

Drugu polovinu kuvati sa 200 g šećera i 4 vanilin šećera, da provri.

Kad počne da vri, sipati onu drugu polovinu mleka sa razmućenim brašnom i kuvati dok se ne zgusne.

250 g putera umutiti sa 50 g prah šećera i dodati u ohlađeni mlečni krem i dugo mutiti da bude penasto.

Braon fil

¼ kg oraha se potpari sa mlekom i doda se 6 kašika prah šećera i 2 štangle istopljene čokolade.

Filovanje

Prvo se braon okrugla kora poprska prelivom i namaže belim filom, zatim se poprska četvrtasta kora i iseče se na 6 delova, ti delovi se namažu braon filom i uviju se u rolate u vidu puža, i poređaju se preko belog fila. Ako ostane braon fila, njega staviti između rolata dok se ne popune praznine.

Preko rolata se stavi beli fil i odozgo druga braon kora, natopljena prelivom.

Okolo se namaže beli fil, a odozgo se stavi preliv od čokolade i po izboru njime našarati pužiće.

Sviđa vam se?
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Ostavite nam komentar
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x