Prizrenska baklava

Sastojci

750 tankih kora

5 jaja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

2 čaše šećera

1 čaša ulja

2 čaše kiselog mleka

200 g suvog grožđa

Umutiti 5 belanaca sa šećerom, zatim dodati žumanca, kiselo mleko, ulje, prašak za pecivo i suvo grožđe.

U podmazan pleh ređati jednu po jednu koru i filovati pripremljenim nadevom.

Kad se stavi poslednja kora, sve iseći na kocke i preliti ostatkom nadeva.

Kad se baklava ispeče, ohladiti i preliti je sirupom.

Sirup

3 čaše šećera

3 čaše vode

1 vanilin šećer

Skuvati sirup i njime preliti ohlađenu baklavu.

Sviđa vam se?
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Ostavite nam komentar
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x