Kora
6 jaja
6 kašika šećera
100 g mlevenih lešnika
1 kašika brašna
Ove sastojke (umesto 6 celih jaja, 6 belanaca) umešati i od njih ispeći dve kore
Fil
12 žumanaca
12+6+18 kašika šećera
8 kašika brašna
3 vanilin šećera
0.5 l mleka
1 margarin
200 g prah šećera
4 štangle čokolade za kuvanje
100 g lešnika
12 žumanaca, 12 kašika šećera, 8 kašika brašna, 3 vanilin šećera pomešati i skuvati u 0.5 l mleka. Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 1 margarin sa 200 g prah šećera, pa ga sjediniti sa prethodnim filom.
Fil podeliti na 2 dela. Prvi deo ostaviti žut, a u drugi deo dodati 4 štangle rastopljene čokolade i 100 g lešnika.
Slaže se prvo kora, pa žuti fil, pa braon fil, pa ponovo kora.
Glazura
Na kraju filovati šamom od 6 belanaca u koji se doda 6 kašika šećera.
U posebnu posudu propržiti 18 kašika šećera da požuti i dodati ih u šam i brzo mutiti dok se ne ohladi.