Crnac u belom

Kore

10 belanaca

250 g šećera

200 g oraha

2 kašike mlevenog keksa

Malo ruma

1 štangla čokolade

1 kašika brašna

Belanca umutiti sa šećerom, tome dodati orahe, mleveni keks prethodno natopljen u rumu, 1 štanglu rendane čokolade, brašno. Ovu masu podeliti na 2 dela i peći kao 2 kore.

Fil

10 žumanaca

10 kašika šećera

5 kašika brašna

0,5 l mleka

Margarin

100 g prah-šećera

Šlag i čokolada za ukras

Žumanca pomešana sa brašnom kuvati sa pola l mleka. Kada se to ohladi, dodati umućen margain sa prah-šećerom. Ovim filom filovati tortu u sredini između 2 kore i okolo, a preko staviti šlag i naprskati je ili preliti čokoladom.

Sviđa vam se?
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Ostavite nam komentar
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x