Ajvar od barenih paprika

Sastojci

12-13 kg papriika

6 kg patlidžana

3 l vode

½ šoljice esencije

6 kašika soli

3 kašike šećera

1 konzervans

1,5 l ulja

½ šolice šećera

2 kašike esencije

So

Paprike očistiti a patlidžan ispeći i očistiti.

U vodu sipati esenciju, so, šećer. 

Bariti paprike po 10-15 minuta i stavljati ih u šerpu s poklopcem.

Kad se prohlade cediti ih, a patlidžan ostaviti u đevđir.

Zatim paprike i patlidžan samleti i sipati u šerpu podmazanu uljem, a da ulje prethodno bude zagrejano.

U šerpu odmah dodati konzervans.

Na pola prženja postepeno početi sa dodavanjem ulja i šećera.

Pred sam kraj dodati 2 kašike esencije i soli po ukusu.

Sipati vruć ajvar u vruće tegle.

Sviđa vam se?
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Ostavite nam komentar
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x