Sastojci
3+4 jajeta
3+4+6 kašike šećera + 200g šećera
3 kašike mlevenih oraha + ¼ kg oraha
1 kašika kakaa
1 + 2 štangle čokolade za kuvanje
½+3+5 kašike brašna
¼ l vode
1 limun
½ l mleka
4 vanilin šećera
250 g putera
50 g + 6 kašika prah šećera
Kore
Peku se tri kore: Prvo ispeći 2 okrugle kore od 3 jajeta, 3 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašike kakaa, 1 štangle rendane čokolade i ½ kašike brašna. Ovo peći NEČITKO
Treća kora se peče u četvrtastom plehu od 4 jaja, 4 kašika šećera i 3 kašike brašna.
Preliv za kore
¼ l vode, 6 kašika šećera i sok od 1 limuna prokuvati i dobro ga ohladiti. Njime preliti potom sve kore, pre nego što se počne filovati.
Beli fil
Od ½ l mleka pola odvojiti na stranu i u njemu, tako hladnom, razmutiti 5 kašika brašna.
Drugu polovinu kuvati sa 200 g šećera i 4 vanilin šećera, da provri.
Kad počne da vri, sipati onu drugu polovinu mleka sa razmućenim brašnom i kuvati dok se ne zgusne.
250 g putera umutiti sa 50 g prah šećera i dodati u ohlađeni mlečni krem i dugo mutiti da bude penasto.
Braon fil
¼ kg oraha se potpari sa mlekom i doda se 6 kašika prah šećera i 2 štangle istopljene čokolade.
Filovanje
Prvo se braon okrugla kora poprska prelivom i namaže belim filom, zatim se poprska četvrtasta kora i iseče se na 6 delova, ti delovi se namažu braon filom i uviju se u rolate u vidu puža, i poređaju se preko belog fila. Ako ostane braon fila, njega staviti između rolata dok se ne popune praznine.
Preko rolata se stavi beli fil i odozgo druga braon kora, natopljena prelivom.
Okolo se namaže beli fil, a odozgo se stavi preliv od čokolade i po izboru njime našarati pužiće.