Patišpanj
6+6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika gustina ili pudinga
1 l mleka
300 g putera
200 g prah-šećera
2 vanilin šećera
Ekstrakt jagode/maline
200 g suvog grožđa
300 g oraha
2 štangle čokolade za kuvanje
Kore
Ispeći patišpanj od 6 jaja, ali ne prepeći ga. Izručiti ga u vanglicu dok je topao.
Fil
Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika gustina ili pudinga i 1 l mleka i to kuvati na pari.
U taj prohlađen krem dodati 300 g maslaca umućenog sa 200 g prah šećera.
Krem podeliti na 3 dela: prvi deo dodati 2 vanilin šećera i premazati ga preko kore, a u drugi deo fila dodati ekstrakt jagode ili maline i 200 g suvog grožđa i premazati ga preko prvog. U treći fil dodati 300 g oraha i 2 štangle rastopljene čokolade.
Staviti tortu u frižider da se stegne. Kad se ohladi, okrenuti je na tacnu i odozgo staviti šam od 6 belanaca.